MAKE A CHOICE AND THRIVE!

POUND® Basic & Intermediate

I POUND® lyssnar vi inte bara på musiken, vi blir musiken! Grymt härlig träning, där glädje, svett och endorfiner flödar! 

Det här är ett pass som inte liknar något annat i fitnessvärlden. Det är ett pass för hela kroppen. Vi arbetar ständigt med musklerna i vår "core" i alla övningar vi gör.

Med POUND® kan just du rocka loss!  Vi hjälper till med anpassningar så att alla kan vara med!

 

Alla har vi en inre rockstjärna som vill ut. Alla vill vi vara den vi innerst inne är och alla vill få ta plats här i världen. Här är platsen att göra just detta!

Tabata 

Högintensiv grymt roligt och utmanande träning i korta intervall!


20 sekunder intensivt arbete - 10 sekunders vila. 
Hela passet igenom! 
Det låter inte så jobbigt - eller?
Du tränar styrka och kondition med roliga övningar till fartfylld musik. 
Du väljer själv hur trött du blir och självklart anpassar du med instruktörens hjälp så att det funkar för dig och dina förutsättningar!

Barbell power upper body

Styrketräning för uthållighetsstyrka och funktionell träning för överkroppen!

Vi använder skivstång, vikter och vår kropp som belastning för att träna upp funktionell styrka och uthållighetsstyrka i överkroppen. Vi använder oss av viktiga strategier för att träna fascian.

SENIOR - Funktionell Styrka

Genomtänkt träning för dig som är lite äldre så att du bibehåller och utvecklar styrka, smidighet och balans!

Med tränings föryngras vår hjärna och vår fascia blir mer vital, vi får mindre smärta och vi orkar mer.

I det här passet tränar vi upp funktionell vardagsstyrka och balans så att du kan röra dig säkrare och lättare i vardagslivet.

SENIOR - Rörlighet

Rörlighetsträning för dig som är lite äldre

Vi tränar upp funktionell rörlighet utifrån fascia trains och fascians funktion och vad den ska klara av i kroppen. Du kommer märka en ökad rörlighet,  minskad smärta, bättre medvetenhet om kroppen och din position i rummet. Allt för att du ska kunna fortsätta ett rörligt och aktivt liv. 

KETTLEBELL POWER

Här utmanas du och din kropp i både nya och beprövade övningar för att utveckla allroundstyrka.

 

Ben, bål och överkropp får sin en genomgång i intervaller och du kommer känna efteråt att du har fått jobba.

 

Svettigt, kul, utmanande och effektivt!

 

Välkommen till kettlebell power!

Vi har även en grupp som riktar sig till dig som nyss fått barn och vill träna upp styrka och stabilitet igen. 

P.E.One & P.E.Performance

I P.E.One arbetar vi i de tre rörelseplanen och i tre dimensioner i övningarna utifrån de rörelser som höftled, rygg och ankel ska klara av. Vi arbetar i och utmanar vår funktionella sfär, rörlighet, styrka och uthållighet i intervaller. Vi gör massor med knäböj, utfall, rotationer och annat kul och utmanade. Effekten? Det känns som du dragit på dig en kroppsstrumpa dagarna efter passet!

I P.E.Performance jobbar vi utifrån pricipen icke-linjänr periodisering och utmanas i varje pass avseende uthållighet, styrka och explosivitet. Vi arbetar i tre dimensioner, utmanar vår funktionella sfär och förbättrar våra färdigheter så väl som svagheter så att kroppen blir starkare, mer uthållig och mer explosiv. Ett mycket kul och utmanade pass!

Spinning

Effektiv konditionsträning på cykel tillsammans med en grupp där ni tillsammans tar er an de franska eller italienska alperna, härliga kustvägar eller kullarna runt Getinge.

 

Med härlig musik i bagaget ser våra instruktörer till att du tar dig igenom en resa på cykel som blir så mycket mer än en timmes träning. Det blir pulstoppar, hisnande tempo, halsbrytande stigningar, mjölksyra i ben och en mental utmaning som får dig att växa i din träning och för att du spränger gränser du inte visste fanns!

Vi har även spinning för seniorer. 

STEP UP

Till härlig inspirerande musik rör vi oss upp och ner på, samt runt brädan, i olika stegkombinationer. När stegkombinationerna sätts ihop liknar de en danskoreografi. 

I STEP Intervall varvar vi konditionstränande stegkombinationer med styrkeövningar för bål och överkropp. 

I STEP DANCE leds du steg för steg in i ett härligt, fartfyllt och dansant step up pass.  Låt rymterna flöda och dansa loss.

Styrketräning ungdom

I det här passet får ungdomarna prova på de olika gruppträningsformerna som finns på Susedalens Hälsocenter. De kommer få lära sig teknik i olika grundläggande rörelser, är stretching bra eller behövs det inte med mera. 

Passet är en grundkurs i träning, kroppskännedom och teknik blandat med rörelseglädje och en god portion humor.

Yoga flow

Här gör vi sköna flöden av olika asanas och väver in kunskap om fascia/anatomy trains och de olika träningsstrategierna för en vital fascia. 

Du kommer uppleva din kropp på ett nytt sätt och utveckla din styrka, smidighet och balans liksom lugn i sinnet och förbättrad andning. 

This is meditation in motion! Passar både kvinnor och män!

Sama Yoga - kurs

Samayoga är en mjuk form av yoga med inslag av qi gong.

Sama betyder balans och samayoga är en mjuk form av hatayoga med inslag av qi gong och lite kundaliniyoga som guidas intuitivt från hjärtat. Det är en djupgående och unik form av yoga med en tillåtande attityd som lär oss att tycka om och uppleva livet precis som det är här och nu. Den balanserar kropp, sinne och själ och ger den stabilitet vi behöver för att möta livets förändringar från en plats av tillit, acceptans och kärleksfullhet.

Hatha Yoga - kurs

Hatha Vinyasa Yoga - lugna och sköna rörelser i följsam struktur.

Hatha Vinyasa Yoga omfattar lugna och sköna rörelser i en följsam struktur, både rogivande, stärkande och balanserande. Klassen innehåller liggande, sittande och stående positioner, samt balans- och andningsövningar. Vi avslutar klassen med 10 minuters avslappning med mudras.

Medicinsk yoga - kurs

Det finns mycket forskning om yogans effekter. I medicinsk yoga gör vi pass med bevisade positiva hälsoeffekter för kropp och sinne.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av yoga för att kunna delta.  

Remember to dance!

...