top of page

fre 11 maj

|

First Hotell Mårtensson

Fascia och yoga - FASZIO® yoga part 2

En utbildning där du lär dig: - vad fascia och interstitium är - hur du håller den vital med de sju strategierna - hur du använder anatomy trains och de sju strategierna i yogan - och mycket annat!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Fascia och yoga - FASZIO® yoga part 2
Fascia och yoga - FASZIO® yoga part 2

Tid och plats

11 maj 2018 09:00 – 13 maj 2018 17:00

First Hotell Mårtensson , Storgatan 52 Halmstad, Sverige

Om evenemanget

Den här avancerade utbildningen är uppdelad i två delar och vänder sig till yogalärare från alla olika traditioner och former av yoga.

Förkunskaper:

Instruktör inom yoga eller instruktör inom fitness/olika idrotter med adekvat erfarenhet av yoga. Del 2 kan du anmäla dig till endast efter att ha genomfört del 1.

Del 2 (30 CU)

Del 2 utvecklar och fördjupar teorin om fascia du lärde dig i Del 1. Din förståelse för relationen mellan fascia och yoga kommer fördjupas. Genom praktiska övningar fördjupas också den egna upplevelsen av kroppen och kroppslig medvetenhet. Vi kommer utforska den anatomiskt funktionella linjeringen/positioneringen av kroppen i asanas utifrån vår teoretiska kunskap om hur fascian löper i kroppen. Vi lär oss arbeta med kroppen istället för mot kroppen. Extra uppmärksamhet ägnas åt FASZIO®’s fem riktlinjer för träning av fascian.

Modulen avlutas sedan med en övervakad examinering för att säkerställa att du som deltagarna förstår och kan tillämpa FASZIO®’s sju strategier och fem riktlinjer i en yogisk kontext. Efter genomgången utbildning kommer du att kunna använda din nya expertkunskap om fascia i dina egna yogaklasser. När du är godkänd på utbildningen har du rätt att undervisa i FASZIO® YOGA.

Innehåll:

- Releasing techniques inom yoga

- Pranayama, nadis, fascia och deras inbördes relation till varandra

- FASZIO®’s fem riktlinjer för fascian

- Mantra

- Övervakad examinering— individuell tillämpning av kunskapen om fascia på din form av yoga utifrån tillägnad kunskap om fascian.

FASZIO® Yoga

Yogans grundläggande mål är samklang mellan kropp och sjä,l och frihet och vitalitet. FASZIO® YOGA integrerar vanliga yoga asanas, pranayamas och meditation från olika former av yoga med FASZIO®s sju strategier för en vital och funktionell fascia. Målet är en djupare samklang, frihet och vitalitet i och mellan kropp och själ.

Vidare utforskar FASZIO® YOGA asanas och deras påverkan på kroppen, den icke viljestyrka delen av nervsystemet, vårt sinne och våra känslor.

FASZIO® YOGA genomförs inom ramen för traditionell yoga som sammanfogas med FASZIO®’s sju strategier och fem riktlinjer för fascian, vilka FASZIO® har utvecklat.

I FASZIO® YOGA får du tillgång till yogasekvenser som har utvecklats för en ny och djupare förståelse för yogans rörelser. Den utvecklade praktiken hjälper till att balansera det icke viljestyrda nervsystemet i kroppen. Det har i sin tur en positiv effekt på våra känslor och det ger kroppen ett lugn samtidigt som träningen ökar vår rörlighet och elasticitet. FASZIO® YOGA. stimulerar kroppen till djup självläkning.

Pris: early bird 378 € (tom 7 veckor före kursstart), late bird 428 €

30 € rabatt när du bokar part 1 och 2 samtidigt.

Dela detta evenemang

bottom of page