TRÄNA,UMGÅS OCH MÅ BÄTTRE LÄNGRE

Alla ska kunna träna – det gäller även Dig som är 60+. I gymmet erbjuder vår personliga tränare dig som är nybörjare en kostnadsfri introduktion.

Vill du träna upp din styrka i grupp med andra seniorer kommer det finnas pass varje vecka.

 

Redan vid 20-års ålder börjar vår muskelmassa att sjunka, men oavsett ålder är det aldrig försent att börja träna. Kroppen behöver belastas och genom regelbunden träning kan du både bli starkare, öka din livskvalitet och klara av saker du trodde du inte skulle kunna göra igen.

 

Att känna sig begränsad i vardagen på grund av sin fysiska form är ett vanligt förekommande, inte minst bland dem som är äldre. Vid 20 års ålder börjar vår muskelmassa att sjunka, men det är först vid 50-60 års åldern det börjar bli märkbart.

 

Mest utmärkande för den åldrande människan är färre muskelceller vilket leder till att musklerna förtvinar. Vi får fler fettceller, skörare skelett, mindre mängd vatten i kroppen och stelare vävnader. Men även om muskelmassan sjunker med åldern, är det aldrig försent att börja träna och ta del av positiva hälsoeffekter. Kroppen slutar aldrig att svara på träning.

 

Vi minskar dessutom risken för depression, diabetes, stroke, hjärt - och kärlsjukdomar och olika former av cancer. Immunförsvaret blir starkare, sömnen och koncentrationsförmågan blir bättre. Genom att träna och hålla igång kroppen kan vi fortsätta göra det vi tycker är roligt i vardagen. Och det är just det som är viktigast, att vi behåller vår livskvalitet.

Vi måste också våga att belasta kroppen, ta i och träna överkroppen. Så längde du är frisk är det inte farligt att ta i och få upp flåset. Man måste våga belasta kroppen med tyngre vikter för att få en lättare ålderdom. Styrketräning är extra viktigt eftersom musklerna förtvinar med åldern. Våga även få upp pulsen när du tränar kondition. Att träna regelbundet, varierat och allsidigt är bäst för att utveckla en funktionell, stark och frisk kropp. Variera mellan styrketräning, kondition, rörlighet och balans.

Vi är det lokala gymmet med den globala kompetensen och passion för att hjälpa så många människor som möjligt att göra långsiktiga och hållbara förändringar i sina liv! Susedalens Hälsocenter är det naturliga valet för dig som vill förbättra ditt fysiska, mentala och själsliga mående oavsett var du befinner dig idag. Vi behöver alla lite hjälp och uppmuntran på vägen mot våra mål ibland. Vi på Susedalens Hälsocenter har en helhetssyn på hälsa och välmående varför vi har samlat experter inom kost- och näring, personlig träning, mindfulness, maassage med mera. Vi arbetar ständigt för att utvecklas och få Sveriges mest nöjda medlemmar!

Ta första steget med oss! Vi vill träffa dig och inspirera dig till att bli den bästa versionen av dig själv! Kom ihåg - Du behöver inte må bra för att börja arbeta med din hälsa, men börjar du arbeta med din hälsa kommer du att må bra! 

© 2021 Susedalens Hälsocenter

Ekebergsvägen 17
Getinge, Halmstad, Halland
E-post: info@susedalenshalsocenter.com

Tfn: 0760-31 81 57 / 0705- 51 05 16

Bg: 869-7591

Swish: 1235 709 696

Susedalens Hälsocenter