top of page

TRÄNA,UMGÅS OCH MÅ BÄTTRE LÄNGRE

Alla ska kunna träna – det gäller även Dig som är 60+. I gymmet erbjuder vår personliga tränare dig som är nybörjare en kostnadsfri introduktion.

Vill du träna upp din styrka i grupp med andra seniorer kommer det finnas pass varje vecka.

 

Redan vid 20-års ålder börjar vår muskelmassa att sjunka, men oavsett ålder är det aldrig försent att börja träna. Kroppen behöver belastas och genom regelbunden träning kan du både bli starkare, öka din livskvalitet och klara av saker du trodde du inte skulle kunna göra igen.

 

Att känna sig begränsad i vardagen på grund av sin fysiska form är ett vanligt förekommande, inte minst bland dem som är äldre. Vid 20 års ålder börjar vår muskelmassa att sjunka, men det är först vid 50-60 års åldern det börjar bli märkbart.

 

Seniorträning Getinge Susedalens Hälsocenter - Träning i Getinge, Halland

Mest utmärkande för den åldrande människan är färre muskelceller vilket leder till att musklerna förtvinar. Vi får fler fettceller, skörare skelett, mindre mängd vatten i kroppen och stelare vävnader. Men även om muskelmassan sjunker med åldern, är det aldrig försent att börja träna och ta del av positiva hälsoeffekter. Kroppen slutar aldrig att svara på träning.

 

Vi minskar dessutom risken för depression, diabetes, stroke, hjärt - och kärlsjukdomar och olika former av cancer. Immunförsvaret blir starkare, sömnen och koncentrationsförmågan blir bättre. Genom att träna och hålla igång kroppen kan vi fortsätta göra det vi tycker är roligt i vardagen. Och det är just det som är viktigast, att vi behåller vår livskvalitet.

Vi måste också våga att belasta kroppen, ta i och träna överkroppen. Så längde du är frisk är det inte farligt att ta i och få upp flåset. Man måste våga belasta kroppen med tyngre vikter för att få en lättare ålderdom. Styrketräning är extra viktigt eftersom musklerna förtvinar med åldern. Våga även få upp pulsen när du tränar kondition. Att träna regelbundet, varierat och allsidigt är bäst för att utveckla en funktionell, stark och frisk kropp. Variera mellan styrketräning, kondition, rörlighet och balans.

bottom of page